Is oversluiten interessant voor mij?

Is oversluiten interessant voor mij?

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten? In een nieuwe fase van jouw leven, bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, kan het lonen om voorwaarden te gaan vergelijken en te bekijken of jouw huidige hypotheek nog bij je “past”. Of het einde van je rentevaste periode van jouw hypotheek komt in zicht en je moet opnieuw een keuze gaan maken voor een nieuwe rentevast periode. Oversluiten kan ook interessant zijn als je lagere maandlasten wilt omdat de rente lager is dan de rente die je nu betaalt. Je kunt ook meer zekerheid willen over de aflossing van je hypotheek.

Hypotheek oversluiten voordelig? Laat het berekenen

Om erachter te komen of overstappen met je hypotheek interessant is kun je het beste een afspraak met ons maken en je door ons laten adviseren. Wij helpen je graag om te berekenen wat je voordeel is bij het oversluiten van je hypotheek. Onze financieel adviseur zal jouw hypotheekrente vergelijken met de rente in de markt. Is jouw rente hoog en de marktrente laag, dan kan het zijn dat oversluiten interessant is.

Waarom boeterente?

Oversluiten van je hypotheek betekent eigenlijk dat je jouw hypotheekschuld eerder aflost dan afgesproken is met je bank. Of anders gezegd: dat je jouw rentecontract met de bank openbreekt. Het kan zijn dat je bank hiervoor een boeterente in rekening brengt omdat er een verschil is tussen de rente die je betaalt en de rente die de bank op dit moment aanbiedt.

 

Wanneer is oversluiten wellicht gunstig?

  • De huidige hypotheekrente is hoger dan de huidige dagrente
  • Je overweegt je hypotheekvorm te wijzigen
  • Je wilt je hypotheek verhogen voor b.v. een verbouwing
  • Bij gunstige voorwaarden om boetevrij af te lossen
  • Als je rentevaste periode binnenkort afloopt